1e decennium bijeenkomst van de PIZ- groep

4 en 5 februari 2017 in Nijmegen

De bijeenkomst begon met een gezamenlijke lunch op zaterdag 4 februari, een zonnige dag, in een gezellige serre van het pittoreske restaurant Tante Koosje in Nijmegen. Nadat iedereen was gearriveerd gingen de eerste uitwisselingen van de belangrijkste gebeurtenissen en wetenswaardigheden over tafel. Het gaf een gevoel van: fijn om elkaar weer te zien en het lijkt alsof het afgelopen jaar voorbij gevlogen is. Na de lunch zijn we met z’n allen naar museum Het Valkhof getogen om de Gladiatoren, de Liquid Mountain en de oudheidkundige voorwerpen te bekijken.

Daarna op weg naar het Hampshire hotel in Berg en Dal. Dit is ook het hotel waar in februari 2007 de basis werd gelegd voor onze PIZ-groep met de cursus ‘Zin in verandering’ onder de bezielende leiding van Liesbeth van Bakel van de Stavoor-groep. Bij de start namen hier acht echtparen (die elkaar nog nooit eerder hadden gezien) aan deel. Het bleek al gauw een groep die in elkaar geïnteresseerd was en gestimuleerd werd door de aanpak en de inhoud van de PIZ- cursus. Het was mooi om te zien hoe de pensionado’s in spé met een grote diversiteit aan achtergronden uiteenlopend van gezondheidszorg, gevangeniswezen, verzekeringen, chemische industrie, belastingdienst, technische dienstverlening etc. een hechte groep werd.

Een mooi voorbeeld was de persoon van het gevangeniswezen, die de aanmelding van de cursus tegelijkertijd met die van z’n prepensioen pas drie weken ervoor te horen had gekregen. Daardoor was hij zeer kritisch of zelfs enigszins gefrustreerd naar de cursus gekomen, maar in enkele dagen sloeg dat om naar een enthousiaste deelnemer. Overigens gebied de eerlijkheid om te zeggen dat er ook diverse deelnemers waren die de opvatting “Wat moeten ze mij nu nog leren?” huldigden.

Het is dan ook bijzonder dat de PIZ-groepsleden (op twee echtparen na waar een vervolg niet voor hoefde) ieder jaar met enthousiasme deelnemen aan de jaarlijkse ontmoetingen en zelfs dit jaar een weekend in verband met het eerste decennium. Helaas moest één echtpaar dit jaar in verband met ziekte verstek laten gaan.

Geheel in stijl is zaterdagavond een kookworkshop georganiseerd die er toe leidde dat zelfs de meest verstokte keukenprins er lol in had om samen met een collega een mooi gerecht op tafel te krijgen.
Dat de workshop een prima keuze was bleek wel, aangezien we pas tegen half twaalf opbraken om met een voldaan gevoel richting hotel te gaan. Ook deze sessie kwamen onbekende talenten naar boven en wisten we kookfoutjes professioneel te corrigeren.

Na het gezamenlijk ontbijt op zondag is de groep gesplitst in de wandelaars en museumbezoekers. De eerste groep maakte de pittige wandeling van tien jaar geleden en de tweede groep heeft een bezoek gebracht aan het Afrika Museum met als extra de Carnaval Wereldwijd tentoonstelling.

’s Middags hebben we met de groep wederom de lunch gebruikt bij Tante Koosje. Aansluitend zijn we huiswaarts gegaan met het idee om volgend jaar weer een weekend te houden op 3 en 4 februari.

Terug