Chinese hulp bij de “overgang”

Het is me deze zomer heel goed gelukt om het werk los te laten. Deze overgang gaat niet altijd even gemakkelijk. Vaak bleef ik nog dagen aan het werk denken; hoe zou dit aflopen, lopen de groepen lekker vol en hoe krijg ik straks m’n inspiratie weer op de rit?
Het helpt me bij deze overgang als ik mooie boeken vind die vooral m’n gedachten heerlijk in beslag nemen en afleiden van werk en andere verplichtingen. Marion Bloem, Haar goede handDit jaar las ik o.a. het boek van Marion Bloem, Haar goede hand, een heel persoonlijk verhaal over het leven van haar moeder. Mogelijk boeit het me nog extra omdat het plaats vindt in de buurt waar ik woon.

Na de vakantie begint de zoektocht opnieuw: de vakantie achter me laten, op zoek naar het inspirerende werkgevoel. Dat is voor mij essentieel om mijn werk als trainer goed te kunnen doen. Tijdens deze zoektocht las ik een mooi interview met een collega-trainer, Xin Zhong uit China.

Xin Zhong

Xin Zhong

Op de vraag ‘Waarom is trainen het allerbeste beroep ter wereld?’ antwoordde Xin:
Trainen is geweldig werk, omdat het allemaal draait om het helpen van mensen om inzichten te delen, om het leerproces van de deelnemers te spiegelen. Al die dingen geven me energie, geven me de kans om deel uit te maken van de mooiste leerprocessen ter wereld. Met deze grote woorden kijk ik nog eens naar mijn draaiboek voor de cursus van volgende week. Ik ga dan weer mijn eerste Pensioen in Zicht training verzorgen, waarbij deelnemers voor de laatste keer voor de overgang staan van werk naar altijd vakantie, nooit meer vakantie, eindelijk ……

Ik heb met dank aan o.a. Xin weer zin om de vele verhalen, ervaringen, en verwachtingen over deze Pensioen in Zicht Overgang te horen, te beleven en mee te maken!

Schuif gerust aan …….

Frans Hoeke

Frans Hoeke, Trainer/adviseur Stavoor


Terug