Eerste Blauwe Boekje uitgereikt

De weergoden hadden het begrepen, vorige week in Hotel de Reiskoffer. Onder een stralend blauwe hemel is het eerste Blauwe Boekje uitgereikt aan dhr. Moonen, een van de deelnemers van de cursus die daar van start ging. Lowie van Doninck, lector Active Ageing bij Hogeschool Avans, was er bij. Hij heeft Stavoor een aantal jaren geleden op het spoor van de Blauwe Zones gezet, gebieden waar mensen langer gezond oud worden. In Sardinië, een van de Blauwe Zones, heeft hij zelf ervaren hoe belangrijk het in onze stressvolle wereld is om momenten van rust en ontspanning in te bouwen. Hij wees verder op het belang van Vitamine A van aandacht, B van Beweging, maar vooral van Vitamine C van connecting: je blijven verbinden met de wereld en de mensen om je heen.

Patrick van den Hemel (r) heeft het eerste Blauwe Boekje overhandigd aan dhr. Vroomen (l). In het midden PIZ-trainer Wim Ballemans

Patrick van de Hemel, directeur van Stavoor, prees het doorzettingsvermogen, de ambities en het enthousiasme van de Pensioen-in-Zichttrainers. Ook in de jaren dat Stavoor de broekriem moest aanhalen, bleven het team werken aan innovatie en kwaliteitsverbetering. Hij noemde het boekje iets waar je de rest van je leven plezier aan kunt beleven.

Patrick van den Hemel aan het woord

Wim Ballemans, trainer en coördinator Pensioen in Zicht, legde uit dat Stavoor inmiddels enkele jaren ervaring heeft met het gedachtegoed van de Blauwe Zones. Het blijkt een prima ingang te zijn om het gesprek tussen de deelnemers op gang te brengen. Want het aanboren van de levenswijsheid van zo’n 15 tot 20 generatiegenoten, allemaal met zo’n 60 tot 65 jaar levenservaring, blijft de belangrijkste pijler in onze cursussen.

Onder het genot van een bescheiden gebakje met blauwe bessen bladeren de deelnemers verwachtingsvol door het Blauwe Boekje. De start is gemaakt van drie bijzondere dagen, die de overgang markeren naar een nieuwe levensfase.

 

Hotel de Reiskoffer, what’s in a name…

RTV Reiskoffer was ter plekke om een vlog met een verrassend einde te maken:

Eerste Blauwe Boekje

RTV Reiskoffer was erbij: de uitreiking van het eerste Blauwe Boekje.

Geplaatst door Stavoor Pensioen in Zicht op woensdag 14 juni 2017

Terug