‘Het pak gaat uit’

Peter Van den Berg, leidinggevende bij de Nationale Politie
afbeelding Peter van den Berg

“Ik heb van 27 juni 2016 tot 1 juli 2016, de 5 daagse cursus Pensioen In Zicht gevolgd op het eiland Terschelling, locatie Folkshegeskoalle Schylgeralän in Hoorn. Een prachtig eiland, mooie natuur. Een eenvoudig, maar goed verblijf om deze cursus te volgen. Het eten was voortreffelijk. De kracht van de cursus zat hem voor mij in het bewust nadenken over de toekomst wanneer ik met pensioen ben. Het altijd moeten presteren kan ik dan loslaten.

Tijd nemen voor mijzelf en anderen, zonder daar zaken bij te moeten afwegen. Ontspannen bezig zijn en genieten van de dingen die het leven zo mooi maken.

Verhaal Peter van den Berg 1 Verhaal Peter van den Berg 2
Vooraf was ik sceptisch over de cursus; wat zou de winst kunnen zijn en het kost mij een hele week tijd! Nu zeg ik dat het de investering meer dan waard was. De cursus is professioneel opgebouwd en vanaf de eerste seconde word je gedwongen via een groepsproces aandacht te besteden aan je eigen verleden en toekomst. De persoonlijke gesprekken waren zeer open en tijdens deze gesprekken konden ook persoonlijke ervaringen worden gedeeld. Niet verwerkte zaken werden hierdoor belicht en konden worden gedeeld. Ik zal nog regelmatig nadenken over de gesprekken die ik heb gevoerd en hoe ik mijn toekomst ga invullen. Ik dank Lieneke Akkerman voor de professionele begeleiding. Ook wil ik hierbij al mijn medecursisten bedanken voor hun openheid en prettige gesprekken. Een ieder die met pensioen gaat, raad ik deze cursus aan.”
Afbeelding Peter van den Berg3


Terug