Het laatste nieuws

Nieuwsberichten:

 

8-2-2018

Voorlichtingsbijeenkomst Pensioen in Zicht
Stavoor organiseert twee keer per jaar voorlichtingsbijeenkomsten over de Pensioen in Zicht arrangementen.
Tijdens deze bijeenkomsten informeren we u over de inhoud van de cursussen en kunt u vragen stellen.
Lees verder

Onderzoek naar bewegen
Het onderzoek naar bewegen onder onze deelnemers is afgerond. Studentes Muriëlle en Samantha hebben veel boeiende gegevens boven tafel gekregen. Een tipje van de sluier:
Lees verder

13-12-2017

Bewegen
Je kunt praten over bewegen en je kunt in beweging komen. Dat laatste was niet tegen dovemansoren gericht.
Lees verder

29-11-2017

Wandelaars en natuurliefhebbers, let op!
Vanaf 2018 bieden we een wandel-driedaagse aan in Twente.
Start op 24 april, locatie Erfgoed Bossem. Wandelingen o.a. in het prachtige Springendal.
Lees verder

9-11-2017

Pensioen in Zicht in Frankrijk: nu ook als 3-daagse!
Had u toch al vakantieplannen? Plan ze dan rondom deze cursus. Aan de voet van de Pyreneeën op een plek die uitnodigt tot rust en bezinning. Zondagavond 20 mei staat er een welkomstdiner voor u klaar. Kijk op onze website voor meer informatie.

25-06-2017
Deelnemers aan het woord


Drie mooie en leerzame dagen Pensioen-in-Zicht

“Het waren drie mooie dagen”, om maar eens een bekende reclameslogan te gebruiken voor de driedaagse cursus ‘Pensioen-In-Zicht’ in mei 2017. Maar hiermee zou ik schromelijk tekort doen aan de cursus van Stavoor.  Daarom wil ik graag laten weten hoe ik de cursus heb ervaren.

5-daagse Schoutenhof, mei 2017
Op maandag 15 juni 2017 zijn we met gemengde gevoelens naar Schoutenhof in Epen in het uiterste zuiden van Limburg gereden. Vooraf had ik twijfels of ik de PIZ-cursus wel zou gaan volgen. Met wat voor mensen, een redelijk grote groep van 18 personen, zouden we in aanraking komen. Met onze levenservaring hadden we geen zin in mogelijk oeverloze discussies met van die werkopdrachtjes die je dan in een kleinere werkgroep moest gaan uitvoeren om er bij te horen. Als er maar een goede sfeer zou ontstaan met niet al te veel socio-discussies. Ik had zelf al ideeën genoeg wat ik na mijn werk zou gaan doen. Mijn agenda was al vol; ons eerste kleinkind wordt op korte termijn geboren, mantelzorg in de weekenden voor onze 33 jarige zoon Jasper, vrijwilligerswerk, klussen, sporten, hobby’s etc. Mijn vrouw heeft mij uiteindelijk over  de streep getrokken. Gewoon maar proberen en samen deze dagen maar alles op ons af laten komen. Wij wisten niet wat we konden verwachten. Een vooroordeel naar later bleek. Het werd geen gewone midweek.

5-daagse Schoutenhof, mei 2017 II
Er is een groot en gevarieerd aanbod van PIZ-cursussen, je kunt zelf uitzoeken aan welke je wilt deelnemen. Ik heb gekozen voor de vijfdaagse cursus in Epen Zuid-Limburg, omdat daar elke dag een wandeling bijzat van plm. 5 km. Dan ben je er tenminste even uit want deelnemen is best pittig, aangezien je een ochtend-, middag- en een avondprogramma hebt.

Bij de kennismaking werd gelijk duidelijk dat alle deelnemers hier naar toe waren gekomen met de motivatie om echt lering van elkaar te trekken door open over eigen situaties te spreken. Er zat vanaf het eerste moment een vertrouwenwekkende dynamiek in de groep.
Ik heb dat als zeer bijzonder ervaren.


Onze werkgever, provincie Fryslân, biedt gelegenheid om deel te nemen aan een PIZ cursus ter voorbereiding op de tijd dat je met pensioen bent en niet meer deelneemt aan een betaald arbeidsproces.

Pensioen in Zicht


1e decennium bijeenkomst van de PIZ- groep, 4 en 5 februari 2017 in Nijmegen
De bijeenkomst begon met een gezamenlijke lunch op zaterdag 4 februari, een zonnige dag, in een gezellige serre van het pittoreske restaurant Tante Koosje in Nijmegen. Nadat iedereen was gearriveerd gingen de eerste uitwisselingen van de belangrijkste gebeurtenissen en wetenswaardigheden over tafel. Het gaf een gevoel van: fijn om elkaar weer te zien en het lijkt alsof het afgelopen jaar voorbij gevlogen is. Na de lunch zijn we met z’n allen naar museum Het Valkhof getogen om de Gladiatoren, de Liquid Mountain en de oudheidkundige voorwerpen te bekijken.

 

21-06-2017
Het eerste Blauwe Boekje uitgereikt
De weergoden hadden het begrepen, vorige week in Hotel de Reiskoffer. Onder een stralend blauwe hemel is het eerste Blauwe Boekje uitgereikt aan dhr. Vroomen, een van de deelnemers van de cursus die daar van start ging.

Het Blauwe Boekje: een mix van prikkelende teksten en visueel genot
De cursus Pensioen in Zicht heeft een lange geschiedenis, al ruim 50 jaar! De wereld om ons heen is in snel tempo veranderd en u, uw organisaties en uw collega’s zijn meegegaan in die veranderingen. Wij ook!

Blauwe Digizone: we belonen nieuwsgierigheid
Nieuwsgierigheid is een groot goed. In onze cursussen krijgen we vaak de vraag ‘Kan ik dat ergens lezen?’ of ´Kun je dat filmpje mailen?’

Nieuwe meubels in het Huis van Welbevinden
Bij onze deelnemers zal het logo van het Huis van Welbevinden bekend voorkomen. Het Huis is een verzamelbak van allerlei teksten, filmpjes en boeken, die als inspiratie kunnen dienen in onze cursussen.

Nieuwe trainer Pensioen in Zicht
Kennismaken met Miranda de Vries.

Nieuwe locatie, nieuwe programma’s
Dit voorjaar hebben we met succes een nieuwe locatie ingewijd: Erfgoed Bossem in Lattrop. Het Erfgoed ligt niet ver van het schildersstadje Ootmarsum, langs het riviertje de Dinkel.

 

1-6-2017
Blauwe Boekje bijna klaar

Na anderhalf jaar voorbereiding is het zo ver: het Blauwe Boekje ligt bij de drukker

 

01-03-2017
Team Pensioen in Zicht zoekt versterking
Wegens vertrek van een collega komt er per 1 september ruimte voor een nieuwe
collega trainer/adviseur(0,5 fte)
Ken jij of ben jij diegene die ons enthousiast trainersteam komt versterken?

 

28-11-2016
New: Stavoor offers a three-day English spoken training
A new future Perspectives for live during retirement.
The training takes place in Hotel Jan van Scorel, near the highest and broadest dunes of the Netherlands.

 

08-11-2016
Nieuwe locatie voor single-cursussen Erfgoed Bossem
We hebben een nieuwe locatie gevonden voor onze cursussen voor singles. We zijn zo goed als rond met Erfgoed Bossem in Lattrop bij Ootmarsum. De eerste 3-daagse cursus voor singles staat gepland van 18 t/m 20 april 2017. Van 19 t/m 23 juni 2017 start de eerste 5-daagse voor singles.
Erfgoed Bossem is een sfeervol verbouwde boerderij en nog veel meer…


05 september 2016
Workshop ‘Levenskunst: wie goed voor zichzelf zorgt is een geschenk voor de ander’
Op 4 september mocht onze collega Frans Hoeke een workshop Levenskunst verzorgen bij de stichting SOKA (Sociaal-culturele en KunstActiviteiten). SOKA organiseert sinds 1983 thema- en bezinningsweekends, concerten en lezingen die willen bijdragen aan de rijkdom van het menselijk bestaan.

04 september 2016
Even voorstellen
Mag ik u voorstellen: Seveda (l) en Demi (r), studenten bij Avans Hogeschool, gaan de komende maanden zo’n 40 deelnemers van onze cursussen interviewen.

01 september 2016
Het pak gaat uit
“Ik heb van 27 juni 2016 tot 1 juli 2016, de 5 daagse cursus Pensioen In Zicht gevolgd op het eiland Terschelling, locatie Folkshegeskoalle Schylgeralän in Hoorn. Een prachtig eiland, mooie natuur. Een eenvoudig, maar goed verblijf om deze cursus te volgen. Het eten was voortreffelijk. De kracht van de cursus zat hem voor mij in het bewust nadenken over de toekomst wanneer ik met pensioen ben. Het altijd moeten presteren kan ik dan loslaten.

17 juni 2016
Filosofische bagage voor de toekomst – cursus Pensioen in Zicht
Review van één de deelnemers aan de eerste 3-daagse cursus Filosofische bagage voor de toekomst

28 april 2016
Wegens succes: extra 3-daagse Hotel Jan van Scorel
Omdat alle 3-daagse cursussen voor de zomer vol zitten, hebben we een extra cursus ingepland van 20 – 22 juni 2016

26 februari 2016
Twee jaar later…nog steeds napret
“Op zoek naar een e-mailadres, vond ik in de ‘krochten’ van onze iPad een verzendlijst die me terug deed denken aan een plezierige week in Schoorl, nu bijna twee jaar geleden. Hoe is het jullie vergaan in die periode???’ Dit mailtje was het begin van een stroom met mails die ik de afgelopen weken ontving. Wat een verrassing om een inkijkje te krijgen in het leven van deze mensen, waarmee ik destijds 5 mooie dagen heb opgetrokken. 

16 februari 2016
Ervaring PIZ-deelnemer Klaas Rispens
Klaas Rispens, tot voor kort werkzaam bij de Mesdag Kliniek, zat in december in onze cursus in Schoorl.
Lees hier de mail die hij ons stuurde.

12 februari 2016
Stoppen is geen optie, maar een beetje minder zou wel mogen
Lees het interview met Marie Antoinette de Veth.

14 januari 2016
Nieuwe eigenaar Les Labadous is bekend
Goed nieuws: op 5 januari hebben de nieuwe eigenaren hun handtekening gezet onder het koopcontract.

05 januari 2016
Blije blauwe maandag
De Blauwe Zones leven. Onlangs hadden we een dag met onze trainers en inleiders over de Blauwe Zones. Wellicht kent u het verhaal: 5 gebieden in de wereld waar mensen lager gezond oud worden. Waar zit ‘m dat nou in? We denken dat we in onze cursussen veel plezier kunnen hebben van het gedachtegoed van de Blauwe Zones. En daar ging deze dag over: hoe kunnen we het gedachtegoed van de Blauwe Zones overbrengen op onze deelnemers?

15 december 2015
Social return in Rotterdam iets terugdoen: voor mensen met een uitkering
De gemeente Rotterdam is als leverancier van deelnemers voor de PIZ-cursussen klant bij Stavoor. Een deel van onze omzet moeten we besteden aan het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt voor mensen met een uitkering. Dat doen we graag. Trainer Frans Hoeke kijkt met veel plezier terug op de drie workshops die hij heeft verzorgd

10 december 2015
Les Labadous blijft open
We kunnen met een grote mate van zekerheid bevestigen dat Jaap en Joke zo goed als rond zijn met een potentiele koper.

09 december 2015
Pensioneren moet je leren
Te veel vrijheid kan verlammen en overbelasting ligt op de loer

26 november 2015
I’m dreaming of a white PIZ-cursus
We kunnen geen sneeuw garanderen maar wel mooie ontmoetingen op een prachtige plek

1 september 2015
‘Kan het niet anders?’
Maaike zet toehoorders bij haar afscheid aan het denken over geld

 

 

Terug