Mind Full of Mindful?

Mind Full, or MindfulVorig jaar na de zomer ben ik de opleiding tot Mindfulness trainer gestart. Een intensief en intens avontuur om de training van aandacht in het eigen leven en werken steeds meer toe te laten. Voor een doenerig type zoals ik ben geen eenvoudige sinecure. “De boer ploegt immers altijd door.”

Ik regel graag, orden, organiseer en structureer. Begeleid en neem de leiding. En nu staat het (laten) zijn meer op de voorgrond. Onder ogen zien zoals het is en vooral niet te snel gaan (be)werken. Accepteren en loslaten. De loop van de Geul haar loop laten, ook als ze overstroomt.

Het is een heel leerzaam proces, dat zeker ook in het trainingswerk haar vruchten afwerpt. Steeds vaker krijg ik complimenten over mijn rust en onverstoorbaarheid. Het klopt steeds meer met hoe ik me van binnen voel.

In sommige van onze cursussen bieden we deelnemers een kennismakingsworkshop met Mindfulness aan. Juist in deze levensfase en in het veranderingsproces van werkend naar niet werkend is het een heilzame vorm om van mind full naar mindful te ervaren.

Douwe Draaisma heeft mooie boeken geschreven over hoe het komt dat de tijd sneller gaat als we ouder worden. Een van zijn statements gaat over het leven op de automatische piloot, onaandachtig, waardoor de tijd tussen de vingers door glipt.

Jezelf bewust zijn van deze automatische piloot, opnieuw fris en onbevangen leren kijken en ervaren, als een kind; dat is wat training in aandacht mij brengt. Eenvoudig, maar niet gemakkelijk! Wel de moeite waard.

Lieneke Akkerman

Wil je zelf ervaren wat mindfulness inhoudt en woon je in de buurt van Nijmegen?
Lieneke verzorgt een training van 8 dagdelen, die start op 30 september.
Stuur een mail naar lienekeakkerman@gmail.com

Krin Rinsema

Krin Rinsema – Terschelling – Belvedère

Terug