Samen beleven doet u zweven…

Deze tekst kwam ik tegen bij het Pratershol, een ontmoetingscentrum voor 55+ers in Gent. Zij willen mensen d.m.v. interessante en leuke activiteiten samen brengen. In deze wijk woont ook een (eenzamere) groep mensen, die echt iets moet overwinnen om deel te nemen aan de activiteiten.
Samen beleven doet u zweven Onlangs mocht ik een opdracht doen voor het werklozencafé van de gemeente Rotterdam. Het ging om een workshop ‘Survival op de arbeidsmarkt’, waarin je op een actieve manier ontdekt hoe jij in een team het verschil kunt maken. Deelname aan deze workshop was voor de meeste aanwezigen al een hele overwinning. Reacties na afloop waren ‘blij dat ik toch gekomen ben’ en ‘wat goed om mensen in de zelfde situatie te ontmoeten’. Door de positieve feedback die ik kreeg, voelde ik me zelfs even zweven.

De beslissing om je aan te melden voor een PIZ-cursus, waarin je samen de stap naar de nieuwe levensfase gaat beleven, is voor sommige deelnemers een overwinning. Regelmatig horen we na afloop dat een deelnemer zo blij was om dit mee te mogen maken, dat hij/zij het gevoel had even gezweefd te hebben.
Wat wil jij dit jaar gaan beleven wat je mogelijk doet zweven?

Frans Hoeke, trainer/adviseur Stavoor

Terug