Seizoenen komen en gaan, jaren komen en gaan…..

Het is half september. De thermometer wil me wijsmaken dat het hoogzomer is en nadert de 30 graden. Toch komt de herfst eraan, geen ontkomen aan. Seizoenen volgen elkaar op, onvermijdelijk en onverbiddelijk. Voor je het weet zijn we weer een jaar verder. We weten inmiddels van Douwe Draaisma dat de tijd sneller gaat als je ouder wordt. We herkennen het in ons eigen leven. Ik in ieder geval wel.

Seizoenen

Ons nieuwe aanbod voor 2017 is klaar. Al vroeg in het voorjaar beginnen met de plannen maken voor het volgende jaar. We vragen ons af wat er leeft onder onze deelnemers. Zijn er nieuwe tendensen en ontwikkelingen? Zijn er voldoende signalen dat ons aanbod aansluit bij de belevingswereld onze deelnemers? Gaan we door met onze accommodaties en inleiders? Als de knopen zijn doorgehakt ontwikkelen we nieuwe programma’s en gaan we op zoek naar inspirerende inleiders. Dat alles moet tijdig klaar zijn, omdat in augustus de nieuwe folders bij de drukker moet liggen. De afgelopen weken hebben leerlingen van Visio (school voor blinden en slechtzienden) 3.000 folders in enveloppen gestopt. Voor deze kinderen een waardevolle werkervaring. PostNL zorgt dat onze relaties de mailing binnenkort op de deurmat vinden. Lees verder

Op onze website kunt u ook de digitale versie van onze nieuwe folder downloaden

afbeelding brochure

Afgelopen jaar hebben we de filosofische driedaagse geïntroduceerd. Altijd spannend: hebben we goed aangevoeld dat er behoefte is aan een filosofische insteek? Het antwoord is ‘ja’. De geplande cursussen liepen dit jaar vlot vol. De reacties achteraf zijn erg enthousiast. In 2017 investeren we in het vernieuwen van ons aanbod voor singles (of alleengaanden zo u wilt). We beseffen dat in je uppie naar zo’n cursus gaan best spannend kan zijn. Onze indruk is dat steeds meer singles hun schroom loslaten en de stap zetten om mee te doen. Daar zijn we blij mee. De gestage groei van singles belonen we met een 5-daagse variant en met uitbreiding van ons 3-daagse aanbod. Er is nu, naast Landgoed Oldruitenborgh, ook een 3-daagse in de Reiskoffer (Bij Breda).

Er gaat nog veel meer gebeuren in 2017. De Blauwe Zones krijgen steeds meer vorm, het onderzoek door Avans wordt afgerond en we zullen in meer organisaties aan de gang gaan met vitaliteit van oudere werknemers. Over dat alles en nog meer kunt u lezen in onze Nieuwsbrief.

In steeds meer van onze cursussen besteden we aandacht aan mindfulness: met je aandacht in het hier en nu zijn. Dat is een halve waarheid waar we helemaal in geloven. De andere helft zegt: leer van je geschiedenis en denk na over de toekomst. Wat zijn je wensen, welke kansen zien we, wat kan beter? Op de agenda van ons volgende overleg staat dan ook: plannen maken voor 2018!

Wim Ballemans

Terug