Social return in Rotterdam

Social return Rotterdam 1Iets terugdoen voor mensen met een uitkering

De gemeente Rotterdam is als leverancier van deelnemers voor de PIZ-cursussen klant bij Stavoor. Een deel van onze omzet moeten we besteden aan het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt voor mensen met een uitkering. Dat doen we graag. Trainer Frans Hoeke kijkt met veel plezier terug op de drie workshops die hij heeft verzorgd:

‘Tijdens de laatste workshop, ‘Survival op de werkvloer’ voor het werkcafe Rotterdam, gingen de armen flink uit de mouwen. Elke deelnemer ontdekte met behulp van enkele pittige samenwerkingsopdrachten waarin hij of zij zich binnen de groep kan onderscheiden. Bij de start van de workshop kenden de deelnemers elkaar niet, na 2,5 uur flink aan de slag gegaan te zijn met elkaar, was er een zo’n werksfeer ontstaan dat men graag samen een teamfoto wilde maken. De samenwerkingsopdrachten waren uitdagend van opzet. Je had elkaar nodig om dit tot een goed einde te brengen. Na afloop werd er steeds stil gestaan bij de goede en de verbeterpunten binnen de samenwerking: wat springt eruit, waarin maakt deze groepsgenoot het verschil?

Enkele reacties  van deelnemers na afloop:

Johan: ‘ik krijg hier de reactie dat ik zo sterk overkwam in besluiten nemen. Hier herkende ik het.  Als het om eigen besluiten gaat vind ik dat vaak lastiger. Het boeit me hoe ik deze ervaring ook in mijn persoonlijk leven beter kan toepassen’.

Kees: ‘Ik krijg wel eens vaker de opmerking dat ik goed ben in communiceren. Hier werd het concreet gemaakt. Ik ben blijkbaar goed in zaken uitleggen, juist ook als de klus moeilijker word en een aantal mensen dreigen af te haken’.

Angie: ‘Ik heb eerder leiding gegeven, dat vind ik leuk om te doen. Ik vond het goed om terug te krijgen dat, als er al leiding is, ik dan rustig mee kan blijven doen als teamlid.  Ik moet me er dan niet als leider in mengen’.
Zie ook: www.rotterdam.nl/socialreturn

Social return Rotterdam 2

Terug